Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США закликали до зниження напруги між Києвом та Москвою

У США висловлюють «глибоке занепокоєння» щодо загострення ситуації між Україною та Росією і закликають обидві сторони до зниження напруження у відносинах.

11 серпня речниця Державного департаменту США Елізабет Трюдо закликала уникати будь-яких дій, включаючи риторику, які б призвели до посилення ескалації ситуації.

Раніше посол США в Україні заявив, що Вашингтон не побачив доказів на підтримку заяв Росії, яка звинуватила Україну у підготовці «терактів» у Криму.

У четвер відбулося засідання Ради безпеки ООН щодо заяв Росії стосовно Криму. Воно проходило у форматі закритих консультацій.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці терактів Москва звинуватила Україну. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними».

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ