Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

США запропонували Яресько вивести Пуерто-Ріко з кризи

Колишнього міністра фінансів України Наталію Яресько призначено виконавчим директором Ради з фінансового управління і контролю для Пуерто-Ріко. Про це Яресько повідомила у фейсбуці.

"Для мене велика честь прийняти нову посаду, основним завданням якої є повернення Пуерто-Ріко на шлях до фінансової стабільності. 22 березня 2017 року мене призначили виконавчим директором (CEO) Ради з фінансового управління і контролю для Пуерто-Ріко, створеного згідно з Актом про контроль, управління та економічну стабільність Пуерто-Ріко (PROMESA)", - написала вона.

За словами Яресько, основним завданням ради є оцінка і затвердження щорічного бюджету і плану відновлення фінансової стабільності, які розробляє уряд острова, а також сприяння реструктуризації боргу.

"Як Виконавчий директор Ради, я буду відповідати за розробку стратегії та здійснення контролю за її реалізацією, одночасно співпрацюючи з усіма зацікавленими сторонами, зокрема, публічним і приватним сектором у США і Пуерто-Ріко, медіа, громадськістю", - зазначила Яресько.

Екс-міністр економіки підкреслила, що під час її перебування на посаді з 2014-го до 2016 року Україна показала приклад виходу зі складного фінансового становища.

"Режим суворої економії, реструктуризація боргу, структурні реформи - саме ці заходи в сукупності змогли зупинити економіку на краю прірви і повернути до фінансової стабільності і відновлення. Незважаючи на війну, Україна змогла об'єднати фінансову, монетарну і економічну стратегії для відновлення економіки країни після років недбалого управління. Я планую використовувати цей досвід в Пуерто-Ріко і вірю в те, що злагоджена робота всіх зацікавлених сторін поверне Пуерто-Ріко на шлях до економічної і фінансової стабільності", - зазначила вона.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ