Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США запровадили стратегічні електромобільні стимули

США запровадили стратегічні електромобільні стимули, - ElectroCars.com.ua.

Адміністрація Обами, давній захисник електромобілів, анонсувала новий пакет заходів, спрямованих на стимулювання цього ринку. Дехто з екологічних активістів може бути розчарований, адже у пакеті мало нових дотацій або директив. Проте цього разу рішення спрямовані на те, щоб закласти основу для тісної співпраці між урядами, приватними компаніями та іншими установами електромобільної екосистеми.

Мабуть, найбільш істотна частина пакета – це розширення федеральної програми гарантій за кредитами, і включення до неї зарядних станцій. Обсяг гарантій складатиме до $4,5 млрд.

Окрім того, запроваджено такі ініціативи:

50 гравців галузі, включаючи виробників автомобілів, постачальників комунальних послуг та операторів зарядних станцій, підписали Керівні принципи сприяння розвитку електричних транспортних засобів та зарядної інфраструктури.

Департаменти енергетики і транспорту разом створять дорожню карту для федеральних урядових стимулів у сфері електромобілів та зарядної інфраструктури, в тому числі у питаннях фінансування та субсидування.

Департамент транспорту буде просувати пропозиції державних та місцевих чиновників щодо визначення найкращих місць для розміщення зарядок і створення транспортних зарядних коридорів.

Федеральні і місцеві органи влади будуть спільно визначати, як максимізувати купівельну спроможність регіону щодо розширення парку електричних транспортних засобів та зарядної інфраструктури. Федеральний уряд уже зобов’язалося закупити більше 500 під’єднуваних транспортних засобів (хоча скептики побоюються, що серед них буде чимало під’єднуваних гібридів, які рідко підключатимуться до мережі).

У Білому домі цієї осені пройде електромобільний хакатон, де програмісти, фахівці з аналізу даних і зацікавлені представники громадськості разом попрацюють над розробкою нових рішень у царині електрифікації транспорту.

Національна лабораторія Pacific Northwest очолить науково-дослідний консорціум Battery500, який буде отримувати до $10 млн на рік протягом п’яти років, щоб досягти мети міністерства енергетики із здешевлення автомобільних батарей нижче $100/кВт-год.

Нагадаємо, у новій передвиборчій кампанії найбільш послідовним захисником електромобілів був Берні Сандерс.

Нещодавно електромобільні стимули суттєво посилила Німеччина, що робить її лідером на європейському континенті щодо темпів приросту електромобільного парку.

ElectroCars.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ