Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США завдали ракетний удар по авіабазі Асада в Сирії

Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
1/7
Збройні сили США випустили понад 50 крилатих ракет "Томагавк" по сирійських урядових цілях у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб, жертвою якої стали десятки людей. Про це повідомило Reuters.

Удар був нанесений крилатими ракетами "Томагавк" з американського корабля в Середземному морі по авіабазі урядових військ поблизу міста Хомс в Сирії, з якої була проведена хіматака, пише Українська правда.

Ракетний удар став першою прямою військовою дією США проти режиму Асада в країні, в якій вже 6 років триває громадянська війна. Раніше США наносили удари в Сирії тільки в рамках боротьби проти терористичної організації ІДІЛ.

Виступаючи перед журналістами, Трамп повідомив, що віддавав наказ нанести "цільовий військовий удар" по аеродрому, з якого була застосована хімічна зброя. Він назвав цей удар життєво важливим для інтересів національної безпеки США, повідомляє the guardian.

Він також заявив, що закликав усі цивілізовані нації припинити криваву бійню в Сирії.

Сирійське державне телебачення назвало удар "акетом агресії".

Як повідомлялось, раніше Трамп заявив, що його ставлення до Сирії та президента цієї країни Башара Асада змінилися "дуже сильно" після того, як було скоєно хімічну атаку у провінції Ідліб.

Шокуюче відео "Перші хвилини після хімічної атаки у Сирії" (+18)

Пізніше стало відомо що він не виключає можливість військових дій у Сирії як відповідь на хімічну атаку.

Нагадаємо,  4 квітня  в результаті хімічної атаки  загинули щонайменше 100 мирних жителів, не менше 500 постраждали. Багато з них – діти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ