Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США звинуватили Росію в небезпечному повітряному маневрі

Російський винищувач Су-27 у п'ятницю допустив небезпечне зближення з американським розвідувальним літаком RC-135 над Балтійським морем, стверджують в Пентагоні.

Американський літак ішов за встановленим маршрутом у міжнародному повітряному просторі, наголосили в американському військовому відомстві.

"Це небезпечне і непрофесійне повітряне перехоплення потенційно може завдати шкоди і травми всім задіяним екіпажам", - заявила "РИА Новости" офіційний представник відомства Мішель Балданса.

Міністерство оборони Росії поки не коментувало даний інцидент.

В американському оборонному відомстві вказують, що "непрофесійні дії одного пілота потенційно можуть привести до непотрібної ескалації напруженості між країнами".

До цього телеканал CNN повідомив з посиланням на власні джерела, що Су-27 зробив "бочку" на відстані близько 30 метрів від американського літака.

США вже вдруге за місяць звинувачують російських військових в агресивній поведінці над Балтійським морем.

У першій половині квітня винищувачі Су-24 пролетіли, за твердженням Пентагона, небезпечно близько від есмінця "Дональд Кук".

Американські військові тоді попередили, що такі маневри "можуть ... посилити напруженість між країнами і привести до прорахунку або інциденту, наслідком якого будуть серйозні поранення або загибель людей".

Російська сторона наполягала, що проліт літаків був безпечним.

"Принцип свободи судноплавства есмінця ВМС США зовсім не скасовує принципу свободи повітроплавання російських повітряних суден", - заявив представник російського міноборони Ігор Конашенков.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ