Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стадіони та спортклуби звільнили від податку на землю

Перелік підприємств, установ і організацій, що мають на своїй території спортивні споруди, що використовуються для проведення всеукраїнських і міжнародних змагань і, згідно з останніми змінами до Податкового кодексу будуть звільнятися від сплати земельного податку, визначається Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, а також затверджуватися Кабінетом Міністрів України. Про це сьогодні, 19 листопада, під час брифінгу для представників ЗМІ повідомив Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

За словами чиновника, попередньо до цього списку увійшли 122 підприємства, установ та організацій.

"Багато підприємств, які організовують підготовку спортсменів або проводять всеукраїнські та міжнародні змагання, мають величезні площі в свій власності і не могли раніше платити податок на землю. Наприклад, навчально-спортивний центр в Алушті повинен був щорічно сплачувати майже 600 тисяч гривень, авіаційний спортивно- технічний клуб в смт Леніно (Крим) - 1,7 мільйона гривень", - сказав пан Сафіуллін.

Як зазначив заступник Міністра Сергій Глущенко, звільнення від земельного податку підвищить рівень інвестиційної привабливості України.

"Ця пільга дозволить залучити в нашу країну інвесторів, які будуватимуть нову спортивну інфраструктуру: стадіони, спортклуби, тренувальні центри", - зазначив пан Глущенко. У свою чергу, Равіль Сафіуллін додав, що звільнення від земельного податку спортивних організацій важливо не стільки для підготовки до Євро-2012, скільки для простих людей, які будуть користуватися тією, що є, і майбутньою спортивною інфраструктурою України.

Крім цього, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту розповів, що незважаючи на те, що суми земельного податку від спортивних організацій і підприємств направлялися на розвиток фізичної культури і спорту, проте ця процедура фактично не функціонувала. А тому український спорт нічого не втратить.

"Цих грошей не було, адже всі спортивні організації, що входять до нашого списку і будуть звільнені від земельного податку, - неприбуткові. Відповідно суми земельного податку, які йшли від цих підприємств і організацій на розвиток спорту та фізичної культури, не виділялися", - резюмував пан Сафіуллін.

18 листопада 2010 Верховна Рада України 300-ма голосами підтримала поправку до проекту Податкового кодексу України про звільнення фізкультурно-спортивних підприємств, установ, організацій, баз олімпійської та паралімпійської підготовки від сплати податку за землю.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ