Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Стало відомо, хто створюватиме Національний пантеон
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Стало відомо, хто створюватиме Національний пантеон

В Україні буде створена міжвідомча комісія, яка буде вирішувати питання повернення і перепоховання видатних українців.

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук, передає "ДС" з посиланням на "112 Україна".

"Зараз за дорученням прем'єр-міністра країни створюється міжвідомча комісія. Буквально кілька годин тому ми обговорювали ті відомства, які повинні туди увійти. Безперечно, це Київська міська адміністрація, оскільки питання виділення землі належить до компетенції КМДА, Київрада, це Міністерство юстиції, тому що є багато правових питань, Міністерство закордонних справ, це Міністерство культури спільно з Інститутом національної пам'яті, адже в більшості це видатні діячі, які є представниками культури. Є ще кілька відомств, які будуть залучені, а також представники Адміністрації президента України, тому що це дійсно питання, яке треба найближчим часом вирішувати, виділити місце, є певні думки щодо цього ", - сказав Нищук.

Говорячи про ексгумацію останків Олеся, Нищук сказав: "Очевидно, що це той прецедент, який повинен дати розуміння, що весь список, який ми зараз обговорюємо разом з Інститутом національної пам'яті, тих видатних особистостей, повинен перейти під контроль держави. Багатьох з них, можливо, дійсно треба перевозити і перепоховати. Для цього ми обговорюємо питання створення Національного пантеону видатних особистостей, героїв, тих, хто своїм талантом, місією, діяльністю ідентифікував українську державу ".

Як повідомляло Гал-інфо, в Празі раніше ексгумували останки українського поета Олександра Олеся та його дружини. Останки українця і його дружини були переміщені в депозитарій кладовища до моменту вирішення родичів поета, які проживають в Канаді, про місце захоронення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ