Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стали відомі сім природних чудес світу

11 листопада завершилося всесвітнє голосування на сайті new7wonders.com, яке відбирає сім найбільших природних чудес світу, передає NEWSru.co.il.

За підсумками голосування були визначені переможці - сім чудес світу:

- Тропічні ліси Амазонії, що тягнуться більш ніж на сім мільйонів квадратних кілометрів і розміщуються на територіях Болівії, Бразилії, Колумбії, Еквадору, Французької Гвіани, Гвіани, Перу, Сурінаму і Венесуели. Річка Амазонка - найбільша річка в світі, її об'єм перевищує обсяг десяти найбільших світових річок, разом узятих.

- Бухта Халонг (В'єтнам). Халонг розташована в провінції Куанг-Нінь, на ній знаходяться 1969 вапнякових острівців різних розмірів і форм. Деякі з островів порожнисті, всередині них знаходяться величезні печери, на інших знаходяться рибальські села. У водах затоки водяться 200 видів риб і 450 видів молюсків.

- Водоспад Ігуасу (Бразилія). Водоспад простягається на 2700 метрів і складається з 275 різних водоспадів. Розташовані на кордоні бразильського штату Парана і аргентинської провінції Місьйонес, оточені національними парками з субтропічних лісів, де живуть сотні рідкісних і зникаючих видів флори і фауни.

- Острів Чеджу (Корея). Острів розташований в 130 кілометрах від південного узбережжя Кореї. Це найбільший корейський острів і найменша провінція: його площа складає 1846 квадратних кілометрів. На острові знаходиться найвища гора Південної Кореї - згаслий вулкан Халласан, який оточують 360 маленьких вулканів, висота Халласана - 1950 метрів над рівнем моря.

- Острів Комодо (Індонезія). Національний парк Комодо знаходиться на трьох островах - Комодо, Ринка і Падар, він був створений в 1980 році для охорони рідкісних комодських драконів.

- Підземна річка Пуерто-Принцеса (Філіппіни). Найдовша підземна річка в світі, по ній ходять судна, над річкою - мальовничі склепіння скель, сталактити і сталагміти. У гирлі печери ростуть дерева.

- Столова гора (Південна Африка). Гора з плоскою вершиною стала назвою для подібних гір у всьому світі. Це найбільш впізнаваний об'єкт в Кейптауні, її силует розташований на прапорі міста. Поруч зі Столовою горою знаходяться знамениті піки Дванадцяти Апостолів.

Нагадаємо, в 2007 році сім чудес світу були представлені в ході грандіозного шоу, яке відбулося в столиці Португалії Лісабоні. Новий список визначили за підсумками голосування по телефону та Інтернету. У ньому взяли участь майже 100 мільйонів жителів Землі.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ