Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Standard & Poor’s підтвердило міжнародний кредитний рейтинг «Кредобанку» на рівні суверенного рейтингу України

8 листопада 2013 року рейтингове агентство Standard & Poor’s підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ «Кредобанк» за міжнародною шкалою на рівні B-, короткостроковий кредитний рейтинг за міжнародною шкалою на рівні С та рейтинг контрагента за українською шкалою на рівні uaBBB-, переглянувши прогноз за цими рейтингами на негативний. Таким чином, агентство підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг «Кредобанку» за міжнародною шкалою на рівні суверенного рейтингу України. Повідомила прес-служба банку.

Як відзначено у рейтинговому звіті агентства, перегляд прогнозів за рейтингом зумовлений пониженням суверенного міжнародного рейтингу України з В до В- з негативним прогнозом, яке відбулося 1 листопада 2013 р. Негативний прогноз за рейтингом «Кредобанку» в основному відображає прогноз за суверенним рейтингом України.

При підтвердженні рейтингу Standard & Poor’s врахувало те, що «Кредобанк» є дочірньою структурою найбільшого банку Польщі PowszechnaKasaOscednosciBankPolskiS.A. Зокрема, на думку аналітиків агентства, участь іноземного інвестора в капіталі банку є позитивним фактором для розвитку його системи ризик-менеджменту та стійкості бізнес-позиції, а помірна стратегічна значущість для материнської структури дозволить «Кредобанку» отримати екстрену підтримку в разі необхідності. Водночас агентство вважає, що діяльність банку, як і раніше, залежить від економічного клімату в Україні.

Standard & Poor’s – одне з провідних рейтингових агентств світу з 152-річною історією, що забезпечує незалежні дослідження кредитного ризику та встановлення кредитних рейтингів суверенних, муніципальних, корпоративних та фінансових емітентів. «Кредобанк» є одним з двох українських банків, рейтинги яких визначає Standard & Poor’s.

Довідка.

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові в 1990 році, є найбільшим банком Західної України танайбільшою польською інвестицією у банківську систему України. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%. «Кредобанк» є одним з двох українських банків, чий кредитний рейтинг з 2006 року визначає одне з найстарших рейтингових агентств світу – Standard & Poors. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України, Києві та Автономній Республіці Крим. У 2013 році «Кредобанк» увійшов до ТОП-10 переможців в номінації «Зарплатні проекти» дослідження «50 провідних банків України» газети «КоммерсантЪ», а також до числа 30 найкомфортніших банків України для фізичних осіб за версією журналу «Фокус». У жовтні 2013 р. «Кредобанк» увійшов до ТОП-3 найкращих регіональних банків України за версією тижневика «Контракти».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ