Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Станцію Сянки обладнають для людей з інвалідністю

У Сянках тривають роботи із реконструкції залізничної станції. До листопада наступного року тут повністю оновлять будівлю, посадкові платформи та прилеглу територію, повідомили у прес-центрі Львівської залізниці.

У процесі ремонту станцію повністю обладнають для зручного користування маломобільними групами населення. Про це під час візиту до Турківського району Львівської області Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана повідомив в.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник.

«Станція Сянки розташована на дільниці Львів-Ужгород, за 2 кілометри від паралімпійської бази. Ми проводимо роботи за всіма вимогами для комфорту пасажирів із інвалідністю: обладнуємо платформи з пониженням, передбачаємо місця для парковки, пандуси, підйомники, кімнати відпочинку, санвузли, таблички шрифтом Брайля», - розповів під час презентації Іван Груник. 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  відзначив важливість таких робіт та подякував залізничникам за роботу.

Відтак, після завершення реконструкції, запланованої до листопада 2017 року, особи із інвалідністю матимуть безперешкодний доступ до об’єктів інфраструктури станції. Також Львівська залізниця придбає для станції Сянки мобільну підйомну платформу, яка дасть можливість комфортно заходити/виходити із потяга людям на візках.

Додамо, найбільш високогірна станція в Україні – Сянки – розташована за 2 кілометри від села Яворів Турківського району, де функціонує унікальний для України Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів. Після окупації Криму база у Турківському районі залишилась єдиною, де спортсмени-паралімпійці мають можливість готуватись до змагань. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ