Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Старосамбірська райрада вимагає від президента погоджувати голову РДА з громадою

8 липня на позачерговій сесії Стросамбірської районної ради за пропозицією свободівців депутати одноголосно проголосували за звернення до Президента України, Прем'єр- міністра та голови Львівської ОДА що до призначення голови Старосамбірської районної державної адміністрації.

У зверненні йдеться, що депутати Старосамбірської районної ради від імені жителів Старосамбірського району звернулися до керівництва держави з вимогою призначати голову Старосамбірської РДА після громадських обговорень на сесії Старосамбірської районної ради.

«Для зміцнення авторитету державної влади достатньою вимогою щодо призначення керівника райдержадміністрації є не тільки професіоналізм, але й моральні якості керівника, його політичне та особисте минуле. Ця особа має бути справжнім авторитетом для громади району.

Враховуючи процеси децентралізації в Україні, наша пропозиція є не тільки доцільна, а вкрай необхідна. Вважаємо, що в теперішніх умовах, задля збереження політичної стабільності і злагоди, думку громадськості району центральні органи державної влади зобов’язані брати до уваги.

У відповідності до чинного законодавства, депутати районної ради мають право висловлювати недовіру голові райдержадміністрації. А тому вважаємо, що маємо право висловлювати свою думку з приводу кандидатури, яку призначатимуть на посаду голови РДА. Водночас нагадуємо, що досвід громадських обговорень кандидатур на посаду голови РДА в нашому районі є. Зокрема, в березні 2014 року на Старосамбірщині були проведені громадські слухання та обговорення кандидатур, які передували призначенню голови РДА», - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, що 6 липня Президент звільнив Цепенду Миколу Володимировича з посади голови Старосамбірської районної державної адміністрації Львівської області згідно з поданою ним заявою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ