Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Старосамбірський Блок Петра Порошенка пішов в опозицію… до Петра Порошенка

У вівторок, 20 вересня, відбулась чергова сесія Старосамбірської районної ради. Ніщо не віщувало сенсації, більшість питань "не зачіпали нічиїх інтересів". Тобто, мали бути розглянуті поточні питання, опрацьованими в комісіях. Отож, коли дійшли до звіту РДА, депутатський корпус майже дрімав. Засилля цифр, заходів, планів робіт, що лунали з уст начальника відділу економіки Миколи Масляка та монотонна манера доповіді лише додавали осінньої меланхолії.

Збурили спокійну атмосферу сесії запитання свободівця, депутата Мирона Пацая, який почав з проблем інвестицій, екології, забору гравію, ремонту доріг та завершив тим, що звіт має збігатися з цифрами Стратегії сталого розвитку Старосамбірського району. Свободівець також наполягав на включенні в проект рішення оцінки роботи адміністрації.

Ще більше обурення викликала інформація про те, що чиновники не вчасно відповідають на запити депутатів, або ж взагалі нехтують їхні запити. Додав напруги в спокійну сесійну залу і депутат Роман Батючок, який, детально вивчивши звіт РДА, виявив чимало неточностей та навіть неправдивих даних та цифр.

Голова райради Тетяна Терлецька оголосила про початок поіменного голосування. Три фракції («Свобода», «Громадянська позиція» та Блок Петра Порошенка «Солідарність») утримались від голосування за звіт РДА. Передбачуваним було  голосування свободівців, але те. що з а звіт РДА не проголосувала фракція Петра Порошенка є що найменш дивним. Власне, здивуванню серед депутатів не було меж. Голова фракції «Самопомочі»  Андрій Волощак перепитав депутатів від БПП, чи вони справді фракція блоку Петра Порошенка. 

Якщо політична сила взяла на себе відповідальність управляти районом, а тепер вважає, що вона не спроможна, тоді потрібно або змінювати керівника, або давати можливість іншій політсилі брати на себе відповідальність. Мабуть, партійні боси БПП зроблять відповідні організаційні висновки.

Додамо, що у Старосамбірському районі очільника районного БПП, екс-голову РДА Миколу Цепенду Президент звільнив, а нового не призначив і навіть нема кого сварити за погану роботу.

М.Й.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ