Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Старосамбірський "Галсільліс" роками рубає ліс без документів

Старосамбірський "Галсільліс" перебуває у спільній комунальній власності Львівської обласної(51%) та Старосамбірської районної(49%) рад. Станом на сьогодні підприємство має мільйонні борги та кілька судових проваджень. Господарську діяльність провадить на підставі тимчасових внутрішньовідомчих документів та дозволів, повідомив власкор Гал-інфо в Старосамбірському районі.

Депутат Старосамбірської районної ради Роман Батючок розповів кореспонденту Гал-інфо, що, за його інформацією, лісовпорядні документи в процесі виготовлення на 30-40% відсотків і цей процес триває роками, а ліс рубають регулярно. На думку Романа Батючка, рішення Старосамбірської районної ради про заборону суцільних і санітарних рубок лісу в районі має суто декларативний характер і швидше нагадує політичний піар. Таке рішення іще більше ускладнило життя "Галсільлісу", адже не прописано механізм його виконання. У рішенні йдеться, що підприємство повинно не рубати, а садити, доглядати та охороняти ліс. Однак, не вказано за які кошти і хто повинен фінансувати таку діяльність, якщо не рубати ліс. 

З приводу боргів голова Старосамбірської районної ради Тетяна Терлецька пояснила журналісту Гал-інфо, що їй складно називати конкретну цифру через відсутність аудиту та судові провадження.

Рішення про заборону рубати ліс значно заважає роботі державного підприємства  "Старосамбірський лісгосп". За словами директора Юрія Мрочка, законної сили таке рішення не має, а лише провокує громадськість, активістів і псевдоактивістів, крадіїв лісу на різні акції демаршу проти законної діяльності державного підприємства, якому ніхто виробничі завдання не відміняв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ