Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Старосамбірський район підписав із Перемишльським повітом Виконавчий протокол на 2016 рік

Між Старосамбірським районом та Перемишльським повітом (Польща) підписано Виконавчий протокол на 2016 рік до Угоди про транскордонну співпрацю, яка укладена 2007 року.

Польська делегація  прибула у складі старости Перемишльського повіту  Яна Пончека та секретаря Єжи Гуралєвіча, голови ради Перемишльського  повіту Ричарда Адамскі. Старосамбірський район представляли голова  районної ради Тетяна Терлецька, голова райдержадміністрації Микола  Цепенда та голова Нижанковицької селищної ради Володимир  Смолінський.

Виконавчий протокол підписано за процедурою, відповідно до  міжнародних норм.

Сторони задекларували спільні заходи співпраці між представниками  влади у сфері планування розвитку прикордонних територій,  будівництва пункту пропуску «Нижанковичі – Мальговичі». Документ  передчає також ряд заходи в сферах освіти, культури, медицини,  спорту, туризму та ін.

Під час робочої зустрічі cторони обмінялись інформацією про стан  справ будівництва пункту пропуску «Нижанковичі –  Мальговичі» та окреслили спільні дії на найближчу перспективу.

Досягнуто домовленостей щодо напрацювання спільного проекту в рамках програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь –  Україна 2014 – 2020 рр., який передбачатиме з боку України будівництво об’їзної  дороги в смт. Нижанковичі –  до пункту пропуску «Нижанковичі –  Мальговичі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ