Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Старосамбірський район та Перемишльський повіт підписали Виконавчий протокол

З метою продовження добросусідських відносин між Старосамбірським районом та Перемишльським повітом (Польща) вчора, 24 травня, підписано Виконавчий протокол на 2017 рік. Про це повідомив власкор Гал-інфо у Старосамбірському районі.

Вітаючи гостей, голова Старосамбірської районної ради Тетяна Терлецька висловила вдячність представникам Перемишльського повіту за участь у заходах, які відбуваються на Старосамбірщині. Головою районної ради також було перелічено заходи на поточний рік, серед яких проведення міжнародного форуму в рамках Європейських Днів Добросусідства у вересні. Зауважила, що Форум буде спрямований на пошук партнерів для напрацювання проектів в рамках Другого набору Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Підписання Виконавчого протоколу відбулося за процедурою, відповідно до міжнародних норм за участю старости Перемишльського повіту Яна Пончека та секретаря Єжи Гуралєвіча, голови ради Перемишльського повіту Ричарда Адамскі,  голови Старосамбірської районної ради Тетяни Терлецької, голови Старосамбірської райдержадміністрації Ореста Бонка та голови Нижанковицької селищної ради Володимира Смолінського.

Підписанти задекларували готовність реалізовувати спільні заходи в сферах освіти, культури, медицини, спорту, туризму та між представниками влади.

Під час робочої зустрічі партнери обмінювались інформацією щодо будівництва пункту пропуску «Нижанковичі-Мальговичі», спільного проекту в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, що передбачає з боку України-будівництво об’їзної дороги в смт.Нижанковичі до вищезгаданого пункту пропуску.

Офіційно також прозвучало запрошення Яна Пончека щодо участі представників органів місцевого самоврядування Старосамбірщини в «Транскордонних самоврядних іграх», які відбудуться  10 червня поточного року в Перемишлі.

Слід додати, що цього року, 8 червня, виповнюється 10 років з моменту укладання Угоди про транскордонну співпрацю між Старосамбірським районом  та Перемишльським повітом.     

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ