Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Старосамбірський район відправляє до Польщі специфічний експорт

Старосамбірський район знаходиться на вододілі басейнів Чорного та Балтійського морів. У районі практично відсутня централізована каналізаційна система. Більша частина району скидає відходи і фекалії у багатостраждальний Дністер, який впадає у Чорне море, повідломив власкор Гал-інфо у Старосамбірському районі.

Проте місто Добромиль, села Нижанковичі, Міженець, Нове місто та ще цілий ряд сіл Старосамбірського району не маючи каналізаційних систем,  благополучно скидають непотріб у річки Вирву , Малу Вирву праві притоки Вігора, який успішно доносить все це до Сяну і далі до Вісли, тобто, в Польщу, на експорт, і в Балтійське море. Ці річки витікають з Польщі, та ніби спеціально почистивши українські населені пункти, через кілька десятків кілометрів завертають до Польщі.

Новообраних мера Добромиля та голів місцевих рад наразі важко звинувачувати у бездіяльності  через нетривалий час перебування на посадах.  Голова райради Тетяна Терлецька байдужа до проблеми. Голова РДА Микола Цепенда вважає, що в першу чергу про це мають дбати мери та голови громад. 

Однак найбільша проблема в тому, що у Нижанковичах немає централізованої каналізаційної системи, а Добромиль каналізований частково. Очисні споруди зруйновані повністю, шукають закордонного інвестора.  Про села можна й не говорити. Кожне господарство скидає нечистоти в той, чи інший потічок, які в кінцевому результаті опиняються в Польщі.

Депресивний Старосамбірський район має солідну експортну статтю. Фекалії та природній непотріб
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ