Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Старшокласниця зі Львівщини перемогла у Всеукраїнській олімпіаді з ІТ

В місті Суми підвели підсумки VІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. У національному фіналі взяли участь 88 старшокласників - представників різних областей України, повідомили організатори Олімпіади.

Фінал Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій зібрав в Сумах кращих юних     IT-спеціалістів України. Учням 10-11 класів, які показали високі результати на міських і обласних етапах, треба було продемонструвати свої знання, а також неординарний підхід до вирішення завдань.

Перше місце у інтелектуальному змаганні посіла учасниця з Львівщини - Анна Манько -учениця 11 класу  Яворівської  загальноосвітньої  школи  №2.  Дівчина не просто увійшла до шістки  переможців, вона  набрала найбільшу кількість балів серед одинадцятикласників.  А найкращий командний результат  продемонстрували учні з Херсонської області.

Компанія Київстар є генеральним партнером олімпіади з моменту її заснування. В рамках загальнонаціональної соціально-освітньої ініціативи «Зроби свій внесок» («Make Your Mark») телеком-оператор надає підтримку талановитим школярам і студентам, які демонструють найкращі результати в точних дисциплінах.

«Україна впевнено входить в еру цифрових технологій. Інтернет речей, електронний уряд, розумні системи самообслуговування - це новий рівень життя, і нашій країні необхідні фахівці, які будуть впроваджувати високотехнологічні інновації. Саме тому ми підтримуємо талановитих школярів та студентів, а також стартаперів та молодих підприємців, які представляють кращі розробки в сфері точних наук, в тому числі в IT-напрямку», - зазначила Алла Лаврентьєва, менеджер з корпоративних комунікацій Київстар.

Всі учасники нагороджені дипломами державного зразка. Також призери (37 старшокласників) отримали сувеніри, а переможці (6 володарів дипломів І ступеня) - смартфони Microsoft Lumia 550 c підключенням до мережі Київстар.

 «Через брак державних коштів було скорочено кількість учасників олімпіади. Однак завдяки підтримці постійних партнерів - національного телеком-оператора Київстар та компанії «Майкрософт Україна» - захід вдалося провести в повному обсязі. Завдання, які учні вирішують на олімпіаді, мають прикладний характер: вони максимально наближені до реальних умов, в яких існує і розвивається IT-сфера України. Отриманий досвід учасники зможуть реалізувати на практиці в багатьох галузях» - відмічає Микола Кузічев, голова журі, автор ідеї Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій.

Організатори вже найближчим часом планують вихід на новий рівень, налагоджуючи співпрацю з педагогами різних країн - це може дозволити Україні стати державою-засновником відповідної нової міжнародної олімпіади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ