Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ставши парламентською партією, «Свобода» хоче поглибити співпрацю з європейськими націоналістами

Разом із партнерами по опозиції ВО «Свобода» планує вжити всіх можливих заходів задля усунення від влади нинішнього антинаціонального режиму; відправити у відставку уряд Азарова-Тігіпка-Табачніка; денонсувати антиукраїнські закони, ухвалені попереднім парламентом; скасувати рабську пенсійну «реформу» та грабіжницький податковий кодекс. Про це під час прес-конференції у Брюселі заявили заступник Голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Панькевич, керівних Служби міжнародних зв’язків ВО «Свобода» Тарас Осауленко та та секретар комітету Львівської обласної ради з питань культурної спадщини, транскордонного співробітництва і зв’язків з українською діаспорою, професор Львівського університету культури свободівець Ярослав Кравченко, повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

На запитання щодо звинувачення деякими політиками «Свободи» у пропаганді антисемітизму Олег Панькевич зазначив, що такі закиди є брехливими, їх безпідставно використовують проти української націоналістичної партії, і запевнив, що подібні наклепи на «Свободу» відійдуть в історію після початку роботи свободівської фракції в українському парламенті.

На запитання про розвиток співпраці «Свободи» з європейськими правими партіями дав відповідь Тарас Осауленко. Він розповів про нинішні контакти «Свободи» з провідними націоналістичними партіями Франції, Іспанії, Австрії, Італії, Великої Британії. У той же час, відзначив керівник Міжнародної служби партії, набуття «Свободою» статусу парламентської відкриває для неї нові можливості для поглиблення співпраці з націоналістичними партіями, які присутні в парламентах своїх країн; просування засад «Програми захисту українців» через європейські інституції; розширення можливостей залучення інформаційних інструментів ЄС для популяризації українських національних цінностей.

Ярослав Кравченко розповів про діяльність «Свободи» у реалізації культурологічних проектів, спрямованих на популяризацію, в тому числі за кордоном, національного надбання українців. Зокрема, свідченням намагання свободівців-депутатів Львівської обласної ради піднести на новий щабель оцінки у європейських країнах української національної спадщини стало відкриття у паризькому музеї Лувр виставки творів українського скульптора епохи барокко Іоана Пінзеля. Ця виставка стала помітним явищем культурного життя Європи в цілому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ