Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Степан Полторак провів зустріч з сенатором США Джозефом Доннеллі

Сьогодні, 10 жовтня, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак провів зустріч з сенатором США Джозефом Доннеллі, - Урядовий портал.

Міністр оборони України подякував Сенату США за підтримку України в прагненні до європейського майбутнього.

«Коли наша країна постала перед викликом та зіткнулася із загрозою від сусідньої держави, США були одними із перших, хто відгукнувся та надав підтримку, - зазначив Степан Полторак. - Постійна підтримка Сполучених Штатів Америки як політична, так і матеріальна – неоціненний внесок у безпекову ситуацію. Ми консолідували зусилля заради втілення дієвих реформ, та завдяки закордонним партнерам, переконаний, втілимо усе задумане».

У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію у районі АТО. Міністр оборони України вкотре зазначив, що Україна зацікавлена у мирному врегулюванні ситуації на сході нашої країни, а «наші дії спрямовані на чітке дотримання вимог Мінських домовленостей, розв’язання проблеми виключно політичним шляхом і в мирний спосіб».

«Ми щодня спостерігаємо, як Україна виборює свою свободу, - сказав сенатор Джозеф Доннеллі, – воює з країною, що сіє тільки хаос».

Він запевнив, що США й надалі будуть з Україною та надаватимуть усебічну підтримку, на що не вплинуть результати майбутніх виборів, адже «у США є багато людей, готових усіляко підтримувати Україну, серед них і Міністр оборони США Ештон Картер».

Також Міністр оборони Степан Полторак поінформував про стан проведення оборонної реформи. Він також зазначив, що днями в Україну прибуває радник стратегічного рівня генерал Джон Абізейд.

«Україна сама прагне визначати своє майбутнє, - наголосив Степан Полторак. - Незважаючи на амбіції сусіда-агресора, переконаний, ми маємо на це повне право, особливо враховуючи, яку дорогу ціну вже довелося заплатити за це».

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні пані Марі Йованович висловила вдячність усім, хто захищає Україну, та співчуття сім’ям загиблих військовослужбовців.

Наостанок Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак нагородив аташе з питань оборони при Посольстві США в Україні полковника Керол Нортрап відзнакою Міністра оборони України “Знак пошани”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ