Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Степана Бандеру хочуть зробити почесним громадянином Львова

Звання «Почесний громадянин міста» пропонує присвоїти Степану Бандері фракція партії «Реформи і Порядок» у ЛМР. З відповідною ініціативою керівник фракції Олег Бас виступив на першому засіданні комісії міськради у справах відзнак, яка відбулася цієї середи, – повідомили в ГО «Нова хвиля».

 

«Наша фракція запропонувала ухвалити рішення про присвоєння  Бандері статусу громадянина Львова. Це має стати відповіддю Донецькому суду, котрий позбавив Бандеру звання «Героя України», оскільки не вважає його громадянином України.  Своєю чергою, Львів мусить підтвердити, що для нашого міста ця людина залишається героєм. Сподіваюсь, що така позиція знайде підтримку як у нашому місті, так і по всій Україні. В нинішні скрутні часи, коли під загрозою національна ідея, нівелювати значення Степана Бандери, його внесок у боротьбу за незалежність України просто неприпустимо», - зазначив Олег Бас.

 

Нагадаємо, з подібною ініціативою раніше виступила міська рада Івано-Франківська, яка запропонувала також присвоїти звання почесного громадянина міста Романові Шухевичу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ