Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Столтенберг відкрив представництво НАТО у Києві

В Києві відкрили нове приміщення Представництва НАТО в Україні. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в церемонії відкриття взяли участь віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Це дійсно визначна подія, бо НАТО вперше створює таке унікальне дипломатичне представництво в країні-партнері, яка має особливий статус. В жодній іншій країні-партнері такого повномасштабного дипломатичного представництва НАТО не існує", - сказала на церемонії відкриття Климпуш-Цинцадзе.

У Києві відкрили нове приміщення Представництва НАТО в Україні / Фото Євгена Любімова

Віце-прем'єр пояснила, що представництво дещо меншого масштабу є в Грузії, але виходячи з кількості різних агенцій НАТО і трастових фондів, які працюють в Україні, такого представництва не існує більше ніде.

За словами Климпуш-Цинцадзе, наразі представництво НАТО в Україні складається з Офісу зв'язків НАТО і Центру інформації і документації НАТО, команди яких зараз переїдуть до нового приміщення. 

Климпуш-Цинцадзе також наголосила, що переведення сектору безпеки і оборони на стандарти НАТО, проведення інформаційної, роз'яснювальної роботи, практичне і галузеве співробітництво - це саме ті підвалини євроатлантичної інтеграції України, які є пріоритетами.

У свою чергу, генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс зміцнюватиме підтримку України.

"НАТО й надалі надаватиме практичну та політичну допомогу Україні. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною у її боротьбі за свій суверенітет та територіальну цілісність та будемо продовжувати та поглиблювати свою практичну підтримку Україні у багатьох сферах", - заявив Столтенберг.

Він повідомив, що у новому приміщенні представництва НАТО в Україні також розмістяться Офіс зв’язку НАТО та Центр інформації та документації НАТО. 

"Нове приміщення, нові умови роботи представництва НАТО дадуть можливість ще ефективніше працювати нам спільно, щоб допомогти Україні у процесі її реформування та підвищити рівень обороноздатності цієї країни", - зазначив генсек НАТО. 

Він висловив сподівання, що після створення для працівників НАТО в Україні поліпшених умов праці партнерство з Альянсом стане ще тіснішим, а співпраця буде практичною і плідною.

Як повідомляв Укрінформ, генсек НАТО на чолі делегації Альянсу взяв участь у засіданні Комісії "Україна-НАТО".

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ