Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Столиця Італії солідарна із Тимошенко

Мерія Риму постановила вивісити на фасаді Капітолію величезну фотографію на підтримку колишнього прем'єра Юлії Тимошенко. Повідомила Маріанна Сороневич, головний редактор «Української газети» в Італії.

Асамблея депутатів італійської столиці, враховуючи політичну ситуацію в Україні, вирішила вивісити на фасаді Капітолія величезне фото на підтримку Юлії Тимошенко.

«Юлію Тимошенко (відому на Заході своєю русою косою, та за керування демократичними процесами в Україні у 2004 році, під час Помаранчевої революції) 11 жовтня 2011 року було засуджено до семи років ув’язнення з подальшим відлученням на три роки від політичного життя країни, за те що у січні 2009 року вона підписала енергетичні угоди із Росією, які вважаються невигідними для державних інтересів» - читаємо в постанові мерії.

«Арешт Юлії Тимошенко викликав занепокоєння на європейському рівні. Європейський Парламент виніс рішення, озвучене поляком Єжи Бузеком, про те, що рішення про київського суду було винесено на основі «політичних мотивів», італійський парламент одноголосно висловив солідарність із Юлією Тимошенко та надіслав заклик прем'єр-міністру Італії Маріо Монті діяти для звільнення десяти політичних в’язнів української демократичної опозиції» - йдеться в постанові.

Раніше уваги італійської столиці удостоювалися італійські судді, загиблі від рук мафії - Джованні Фальконе і Паоло Борселіно, ізраїльський засуджений Шаліта (на фото в додатку), якого 5 років утримували у в'язниці в секторі Газа, італійка Россель Урру, яку викрали терористи в Алжирі. Аунг Сан Су Чжи, лідер опозиції Бірманії; Сакіне Мохаммаді Аштіані, засудженої до 10-річного ув’язнення за причетність до вбивства свого чоловіка в Ірані, проте невинна для європейського судочинства; тощо.

Акція підтримки стартує найближчими днями. На фасаді будинку на Капітолійській площі буде вивішено драпування з фото та написом «Волю Юлії Тимошенко». Як це буває зазвичай, захід широко висвітлюватиметься в італійських і світових ЗМІ, очікується присутність української діаспори в Римі.

Нагадуємо що Тимошенко відбуває 7-річний термін у харківській колонії. Вона не брала участі у виборах. 29 жовтня екс-прем'єр оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікацій на виборах Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ