Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Стрільба з лука: переможці змагань «Кубок Романа Труша»

У закритому лучному тирі Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького (вул. Пекарська, 69) відбулися Всеукраїнські традиційні змагання зі стрільби з лука, присвячені пам’яті Заслуженого тренера України, одного з фундаторів львівської школи стрільби з лука, одного з кращих хокеїстів Галичини передвоєнного періоду, видатного спортивного та громадського діяча, сина відомого українського художника Івана Труша - Романа Івановича Труша.

Цей всеукраїнський календарний спортивний захід проводився управлінням фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації за вагомого сприяння Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького та Львівської обласної федерації стрільби з лука.

Вже традиційно під час проведення змагань за участю представників збірних команд з різних областей України відбулося урочисте покладання квітів на могилі Романа Івановича Труша, який похований на Личаківському кладовищі Львова.

Загалом у кваліфікаційних змаганнях взяли участь 151 лучник, з яких 138 спортсменів представляли олімпійський лук (78 чоловіки, 60 жінок) та 15 спортсменів - блочний лук (10 чоловіків, 5 жінок). Представники збірних команд 6 областей України та м.Києва виборювали право увійти до фінальної частини розіграшу «Кубку Романа Труша» - по 32 кращих спортсмена за результатами кваліфікації серед чоловіків та жінок.

Після тривалих та напружених спортивних баталій, переможцями та призерами Всеукраїнських змагань зі стрільби з лука, присвячених пам’яті Заслуженого тренера України Р.І.Труша «Кубок Романа Труша» в особистій категорії виявилися:

Серед жінок:

1 місце  - змс МАРЧЕНКО Вероніка – Львівська область

2 місце - змс ПАЛЕХА Катерина – Львівська область

3 місце  - мс ПАРХОМЕНКО Анна – м. Київ

Серед чоловіків:

1 місце  - мсмк МОКРИНСЬКИЙ Ярослав-  Львівська область

2 місце  - мс ЖУРИЛО Максим– Львівська область

3 місце  - мсмк ГАВЕЛКО Юрій– Львівська область 

В особистому заліку серед чоловіків зі стрільби з блочного лукакращими стали:

1 місце  - мс ПІВЕНЬ Олег - Львівська область

2 місце - мсмк ШКОЛЬНИЙ Костянтин - Львівська область

3 місце  - мс КІЩАК Богдан - Львівська область

Серед жінок зі стрільби з блочного лука::

1 місце  - мс ХАБРОВСЬКА Орися - Львівська область

2 місце - кмс ЛАВРИК Марія - Львівська область

3 місце  - І р. ШТЕЛЬМА Марія-Юстина - Львівська область.

Також на цих змаганнях вперше було виконано норматив «Майстер спорту України» зі стрільби з лука, який підкорився юному Панциру Олександру – Львівська КДЮСШ № 1 СКА (тренер Колядінцева С.О.)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ