Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Стрибки у воду: призовий фонд київського чемпіонату Європи – мільйон євро

Вчора в Києві на арені «Ліко» стартує чемпіонат Європи зі стрибків у воду, на якому Україна вперше буде господарем.

З 12 по 18 червня подивитися польоти в воду можна безкоштовно - на фінали будуть пускати за запрошеннями, які можна отримати на місці. Приїхала рекордна кількість учасників - 124 спортсмена з 23 країн.

Роль лідера нашої збірної традиційно візьме на себе Ілля Кваша. Призер Олімпіади і чемпіонату світу вже 8 разів перемагав на «Європі», в тому числі в минулому році на 1-метровому трампліні. Замахнутися на нагороди після медального ЧЄ 2016 спробують і Олександр Горшковозов з Максимом Долговим, але в міксті уже без Юлії Прокопчук; дворазова медалістка чемпіонату світу буде вболівати за хлопців з трибун: Юля зав'язала зі спортом і зараз перебуває на 9-му місяці вагітності.

До Києва приїхали призери ЧС і ЧЄ, італійці Верцотто, Баткен і Бертоккі, британці Рейд і Лі, росіяни привезли бойовий склад на чолі з олімпійським чемпіоном Іллею Захаровим. Всіх розмістили в готелі Ramada, в 20 хвилинах їзди від арени. А додаткова мотивація для стрибунів - призовий фонд турніру в 1 млн євро від Європейської ліги плавання. Українська ж сторона всі гроші вклала в організацію: майже 10 млн грн.

Сегодня Спорт

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ