Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Студент розробив технологію з управління мікрокліматом

Студент з Луганщини розробив технологію з управління мікрокліматом приміщень. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної держадміністрації.

Під керівництвом доцента кафедри комп’ютерної інженерії факультету інформаційних технологій та електроніки Східноукраїнського національного університету імені В. Даля Віктора Барбарука студент четвертого курсу Микита Харківський розробив мікроконтролерну систему моніторингу зовнішніх показників навколишнього середовища, таких як рівень CO2, рівень вібрації, температура та вологість повітря, рівень шуму, атмосферний тиск з передаванням результатів дослідження на мобільні пристрої.

За інформацією СНУ імені В. Даля, актуальність цієї роботи полягає в тому, що в даний час в багатьох установах та офісах аналіз і управління мікрокліматом приміщень все ще виконується вручну і не завжди своєчасно, відсутній автоматичний контроль, що в свою чергу погіршує працездатність людей та підвищує енерговитрати організації.

Пропоноване технічне рішення дозволяє конкурувати з зарубіжними аналогами. Разом з тим, розроблена система має кращі показники енергоспоживання та собівартості, також поліпшено моніторинг основних метрологічних характеристик. Безперечною перевагою є моніторинг в режимі реального часу.

Апробацію роботи проведено на кафедрі хімії та охорони праці при постановці лабораторних робіт з дисциплін «Основи охорони праці» та «Охорона праці в галузі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ