Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студентське братство Львівщини вимагає пільги для проїзду студентів протягом усього року

Студентське братство Львівщини у відкритому листі звернулося до Президента України Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра України Віктора Януковича, Міністра транспорту та зв’язку України Миколи Рудьковського та Міністра освіти і науки України Станіслава Ніколаєнка з вимогою відновити законі права студентів на пільговий проїзд. Про це „Гал-info” повідомив голова правління Студентського братства Львівщини Богдан Хруставчук.
У відкритому листі йдеться про те, що відповідно до закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» (Стаття 9, частина 5) «для учнів і студентів денної форми навчання загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів державою гарантується протягом року пільги на проїзд на території України, залізничним, водним, автомобільним, міським (крім таксі) транспортом». Незважаючи на це, всупереч закону Кабінет міністрів прийняв постанову № 541 від 05.04.1999 року, яка обмежує пільговий проїзд в період з 28 червня по 28 серпня.
Студентське братство Львівщини вимагає скасувати постанову Кабінету міністрів України № 514 від 05.04.1999 року як таку, що суперечить чинному законодавству України та забезпечити надання пільг студентам, які передбачені, однак не надаються (проїзд протягом усього року, проїзд міжміським автомобільним (автобусним) транспортом в період з 28 червня по 28 серпня, зобов’язати Міністерство транспорту і зв’язку забезпечити надання пільг у повному обсязі.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ