Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Студенти Академії мистецтв відновлюватимуть внутрішні дворики Львова

Львівський інститут банківської справи УБСНБУ разом з Академією мистецтв відновлюватимуть внутрішні дворики Львова — про це «Гал-info» повідомили у відділі зв’язків зі ЗМІ УБС НБУ. Студенти Академії захищатимуть свої дипломні роботи, презентуючи львівські подвір’я. Частково ці роботи профінансує НБУ. Студенти ЛІБС пропонують долучитись до такої акції і іншим навчальним закладам Львова.
Нагадаємо, сьогодні у ІІ корпусі Львівського інституту банківської справи НБУ, що на вулиці Січових Стрільців, 11 відбулось урочисте відкриття внутрішнього дворику. Студентське подвір’я облаштували скляним дахом, оновили інтер’єр, а також встановили мистецьку композицію, яку створила заслужений художник України, член Національної спілки художників Оксана Липа. Роботу профінансував Національний банк України.
Ректор Університету банківської справи НБУ Тамара Смовженко назвала відкриття дворику здійсненням мрії, якою навчальний заклад долучився до окраси міста. Ректор розповіла, що ІІ корпус ЛІБС НБУ є пам’яткою архітектури, будівля зведена у 1901 році, колись у ньому знаходилась відома львівська кав’ярня, де подавали холодну каву.
Заслужений художник України Оксана Липа розповіла про свою композицію, що вміщує багато знаків та несе глибокий зміст. За основу автор взяла трипільські орнаментальні знаки-символи. Зокрема, у композиції зображена Берегиня-Оберіг – головне жіноче божество більшості світоглядних систем давнини, яке асоціюється із Землею і уособлює жіноче начало, Свастика – один із найбільш архаїчних символів, відомий ще із зображень верхнього палеоліту в орнаменті багатьох народів у різних частинах світу, Безкінечник-меандр – безкінечний рух матерії, нитка, «яка вічно в’ється», символ води, плин часу. У роботі використаний червоний, терракотовий колір, що асоціюється з плодоріддям, достатком. Основний матеріал - глина.
Міський голова Андрій Садовий, який був присутній на церемонії, зазначив, що студенти банківського інституту не лише вчаться заробляти гроші, а й уміти їх правильно витрачати. Загалом, він підкреслив, що Львівський банківський інститут НБУ дбає про естетичний розвиток своїх студентів, а його керівництво назвав добрими господарями, який Львову дуже бракує.
1 вересня керівництво УБС НБУ планує відкрити відремонтований корпус навчального закладу на вул. Чорновола, 61.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ