Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Створити ешелоновану оборону – завдання перед Повітряними Силами

З нагоди початку у військах нового навчального року в повітряному командуванні «Захід» відбулась постановка завдань на поточний рік. Про це повідомила прес-служба повітряного командування «Захід».

У Львові військові Повітряних Сил отримали завдання на 2018 рік. У своїй промові з нагоди початку навчального року тимчасово виконуючий обов’язки командира об’єднання генерал-майор Дмитро Карпенко зауважив, що перед повітряним командуванням стоїть ряд надважливих і особливих завдань. Зокрема  прийняття в підпорядкування потужної авіаційної частини, її передислокація з півдня та розміщення на базі однієї з частин забезпечення на Волині. Наголос також було зроблено на загальній специфіці поточного року для Повітряних Сил, а саме поширення та деякі зміни порядку виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції. Зауважено, що ці зміни мають привести до ешелонування та значного посилення щита протиповітряної оборони, особливо на Сході країни, де останнім часом знову активізувалася повітряна розвідка противника.

Також в зверненні були відокремлені ряд експериментів, що вводяться в поточному році в Повітряних Силах. Так, наприклад, в сфері кадрового менеджменту змінюється порядок оцінювання посадових осіб й, відповідно, порядок кадрових призначень. Також в цьому році на базі повітряного командування «Захід» - єдиного серед об’єднань Повітряних Сил планується введення новітньої для Збройних Сил України потужної системи логістики.

 Перед особовим складом виступив також начальник штабу - перший заступник командувача Повітряних Сил Збройних Сил України: «Ніщо так не спонукає на набуття досвіду – як саме практика, коли стоять питання і життя, і збереження техніки, і гордості за країну,» - такий коментар отримали здобутки підрозділів протиповітряної оборони на передових позиціях, зокрема знешкодження ворожого безпілотніка над українськими позиціями минулої доби. Генерал-лейтенант В’ячеслав Шамко, що до речі очолює  групу з контролю розгортання нового навчального року в повітряному командуванні «Захід»,  також відмітив у своїй промові: «Знаю вас, як потужний колектив.  Не маю сумнівів, що ви спроможні виконати на високому рівні всі завдання, що сьогодні були деталізовані».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ