Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стипендії даватимуть не лише за гарні оцінки, - Гриневич

Стипендії повинні мотивувати на навчання кращих студентів, тому при їх призначенні будуть враховуватися певні критерії окрім середнього балу. Про це на брифінгу у п'ятницю сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас важливо, щоб критерії отримання стипендії у вишах справді мотивували найкращих. Оцінка і середній бал, який людина отримають на сесії, будуть становити 90% загального критерію для рейтингування студентів. Ще 10% цих критеріїв узгодить між собою вчена рада і студентське самоврядування. Наприклад, це участь у наукових конференціях, написання наукових статей, це також, наприклад, участь у спортивних змаганнях, житті університету", - сказала Гриневич.

Вона зазначила, що участь студентського самоврядування у визначенні таких критеріїв дасть можливість студентам реально впливати на розподіл стипендій. Крім того, за словами міністра освіти та науки, кількість студентів-бюджетників, які отримають стипендію, суттєво не зменшиться.

"За нашими підрахунками половина студентів, які навчаються на бюджеті, отримають стипендії. Найменша академічна стипендія буде становити 1000 грн, максимальна 1600, але на факультетах, де важко навчатися, інженерних, технічних, природничих та математичних спеціальностях мінімальна стипендія складатиме 1400 грн, максимальна 2000 грн", - сказала міністр.

Як повідомляв Укрінформ, в проекті бюджету на 2017 рік стипендіальний фонд збільшено на 576 мільйонів гривень до 5 млрд 816 млн грн.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ