Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сучасна архітектура має право бути серед історичного ареалу Львова, - Чаплінський

Відреставрований будинок на вул. Шота Руставелі, де надбудували мансарду та опорядили фасад будівлі у чорно-білий колір, отримав від виконавчого комітету Львівської міської ради затверджені містобудівні умови та обмеження у межах існуючих стін. Відтак, надбудова є законною, а колір фасаду – це авторське вирішення архітектора, повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на міське управління архітектури та урбаністики.
Варта1

«Українське законодавство фактично обмежило вплив міста на облік архітектури нових об’єктів тим, що міста видають виключно вихідні дані на проектування. Тобто, вони не видають і не затверджують дозволи на будівництво, а також не затверджують паспорти опорядження фасадів. Тобто, держава вважає корупцією процес втручання у авторський підхід архітектора, який проектує, міського чиновника чи групи чиновників міської ради.

Ми видали містобудівні умови і обмеження на надбудову у межах існуючих стін. Фактично для будинку, який був близький до аварійного стану і стояв у такому стані вже дуже довго. Ці приміщення були викуплені з аукціону і, відповідно, новий власник майна вирішив його реконструювати під комерційні приміщення. Питання кольорового опорядження фасаду – це вирішення автора проекту. Тобто, ми видали містобудівні умови, що в межах існуючих стін вони мають право на надбудову. Міська рада не видавала дозвіл на будівництво, а лише містобудівні умови і обмеження.

Особисто я вважаю, що сучасна архітектура має право бути серед історичного ареалу, адже є багато будинків у різних стильових течіях, тому я не бачу підстав сучасним архітекторам Львова не мати права відповідати своєму часу», - зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ