Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Лікування бронхіальної астми у дітей: досвід Польщі

1/2
21-22 жовтня з нагоди Всесвітнього дня алерголога на базі Копальні Солі «Велічка» (Республіка Польща) відбулась міжнародна науково-практична конференція «Сучасні можливості лікування бронхіальної астми у дітей: переконує те, що доведено». Про це повідомила прес-служба департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Участь в конференції взяла делегація українських лікарів у складі 22 алергологів-пульмонологів Львівщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини та Волині під керівництвом головного позаштатного спеціаліста Департаменту з дитячої алергології, професора Лесі Беш та керівника наукової програми Копальні Солі «Величка» п.Магдалени Костшун.

Санаторій соляна шахта "Величка" є унікальним, світовим медичним центром, який надає оздоровчі процедури в соляних підземних камерах (135 метрів під землею). Для лікування  використовується особливий мікроклімат. Повітря тут без домішок та алергенів, багате мікроелементами, з постійною температурою і високою вологістю.

Пацієнти постійно знаходяться в оточенні лікарів - фахівців, медсестер і фізіотерапевтів. Спуски під землю здійснюються за допомогою шахтного стволу Regis, який був проведений вглиб землі ще в XIVстолітті.

В рамках науково-практичної конференції лікарі мали змогу відвідати Копальню Солі «Велічка», де ознайомились з рекреаційними  можливостями реабілітації пацієнтів з бронхіальною астмою в періоді ремісії, прийняли участь в обговоренні яскравих клінічних випадків алергологічної патології. Налагоджена міжнародна співпраця, впроваджена в роботу лікувально-профілактичних закладів, дасть можливість отримати хороші результати в лікуванні  наших дітей з алергологічною патологією.

Соляна шахта у Велічці – одне з найдавніших родовищ кам’яної солі в Європі, яке відображає розвиток методів та технологій видобутку солі впродовж семи століть (починаючи з XIII століття) та являє собою коридори та галереї  семи підземних рівнів на глибині від 57 до 198 метрів загальною протяжністю більш ніж 200км.

Перші згадки про лікувальні властивості сольових шахт датуються XVI століттям.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ