Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд повернув Львову одне з вкрадених приміщень

Як повідомили в управлінні комунальної власності ЛМР, один з 25 об’єктів, який незаконно вибув з комунальної власності минулого року на вул. Старознесенській, 194, площею 104,6 кв.м., повернутий у комунальну власність. Судове провадження у справі тривало з квітня 2016 до жовтня 2017 року. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«25 січня 2017 рішення в користь законного власника – територіальної громади м. Львова прийняла колегія суддів Господарського суду Львівської області (головуючий суддя Іванчук С.В.), колегія суддів Львівського апеляційного господарського суду (головуючий суддя Кравчук Н.М.) підтримала рішення суду першої інстанції, визнавши, що процес вибуття спірного нерухомого майна з володіння територіальної громади міста Львова відбувався з порушенням вимог законодавства.

10 жовтня 2017 Вищий господарський суд України (головуючий  суддя Палій В.В.) відхилив касаційну скаргу відповідача. Львівській міській раді вдалось довести незаконне вилучення майна з власності територіальної громади. В результаті суд визнав ТзОВ «Любава Шанс» недобросовісним набувачем майна з огляду на «очевидну обізнаність про відсутність у «Папірус-М» як права власності на спірне нерухоме майно, так і законного права на його відчуження (передачу до статутного капіталу)». Тому приміщення, площею 104,6 кв.м. на Старознесенській,194, повернуто у комунальну власність», - розповіли в юридичному відділі управління комунальної власності Львівської міської ради.

Нагадаємо, що в кінці минулого року управління комунальної власності виявило понад 30 комунальних приміщень, які були незаконно відчужені за період 2015 – 2017 років. З них 22  об’єкти зареєстровані за злочинною групою Малькова-Сандул. Решта 11 об’єктів вибули в процесі дій інших осіб.  Згодом на 24 приміщення було накладено арешт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ