Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Суд позбавив звання «капітан» військового, який вкрав 500 шинелей

28 листопада Пустомитівський районнийсуд Львівськоїобласті визнав винним колишнього начальника речової служби військової частини у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 410 ч. 2 (викрадення військового майна шляхом зловживання службовим становищем), 366 ч. 1 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Про це повідомив прес-секретар прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Микола Гуцуляк.

Прокуратура довела в суді, що громадянин Я., будучи начальником речової служби військової частини, шляхом зловживання своїм службовим становищем викрав з речового складу військове майно - 500 солдатських плащ-наметів. Він також склав і видав завідомо неправдивий документ – накладну про видачу вказаного майна зі складу. 

Суд, погодившись із запропонованою прокурором кваліфікацією, визнав колишнього офіцера виним. Остаточне покарання судом призначено у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням військового звання «капітан» та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на строк 3 роки.

У ході досудового слідства обвинувачений відшкодував вартість викраденого майна в повному обсязі. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України засудженому призначено випробування та іспитовий строк – 3 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ