Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суд РФ засудив українського юнака на вісім років колонії

Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ засудив до восьми років колонії загального режиму українця Артура Панова, обвинуваченого в тероризмі, - Дзеркало тижня.

Ще один підсудний Максим Смишляєв отримав 10 років колонії суворого режиму. За версією слідства, Смишляєв допомагав Панову у підготовці теракту і вів з ним відповідне листування.

Як стверджує слідство, в 17 років Панов нібито вирішив здійснити теракт у парку Горького в Ростові-на-Дону. У грудні 2015 року під час обшуків у нього виявили вибуховий пристрій. На думку слідства, публікація маніфесту від імені послідовників німецького ліворадикального угруповання RAF підтверджує план Панова здійснити теракт.

Повідомляється, що на процесі у військовому суді українець визнав провину в закликах до тероризму, а також у виготовленні та зберіганні вибухівки, але відмовився визнавати провину у схилянні до тероризму. На судових дебатах Панов заявив про те, що його змусили обмовити себе.

Уродженця Луганська Артура Панова затримали в грудні 2015 року в Ростові-на-Дону, після того як він нібито перетнув українсько-російський кордон під виглядом біженця. За версією слідства, українець планував підірвати з допомогою саморобної бомби глядацьку залу Театру драми імені Горького.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ