Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд у Криму не дозволив політв’язню Чийгозу побачитися з важкохворою матір’ю

Верховний суд в анексованому Криму відмовив у клопотанні захисту лідера кримських татар Чийгоза щодо надання йому дозволу побачитися з важкохворою матір’ю - повідомляє адвокат політв’язня Миколай Полозов.

За його словами, мати Ахтема Чийгоза хвора на рак, який почав різко прогресувати й оперуванню не підлягає. Її лікування полягає у прийомі сильнодіючих обезболюючих.

«Російська Федерація безцеремонно зневажає священне право людини на прощання з вмираючим близьким родичем, завдаючи моральні страждання як самому Ахтему Чийгозу, так і його матері Чийгоз Алії Абдураїмовні», — написав Полозов у Facebook.

За його словами, немає ніяких перешкод юридичного або технічного характеру, які б заборонили Чийгозу побачитися з матір’ю, однак судом було відмовлено в задоволенні усіх клопотань.

Адвокат закликав громадські організації, державні органи України та громадян звернутися до міжнародних структур з метою впливу на Росію і підконтрольний їй суд.

«Я закликаю Вас негайно звернутися в міжнародні структури, які здійснюють моніторинг і контроль за дотриманням прав людини. Звернутися до національних урядів і глав держав з метою здійснення впливу на владу Російської Федерації, вказівки на неприпустимість здійснення подібних дій. Необхідно негайно припинити нелюдське, принижуюче людську гідність поводження щодо Ахтема Чийгоза. Необхідно домогтися для нього можливості попрощатися з найближчою людиною», — закликав Полозов.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ