Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд у справі екс-"беркутівців" перервався на тиждень

Суд у справі щодо 5 екс-бійців спецпідрозділу "Беркут", підозрюваних у масових вбивствах на Майдані, оголосив перерву до 19 липня.

Про це у вівторок заявив головуючий в колегії суддя Сергій Дячук, повідомляє Укрінформ.

"Суд оголошує перерву до 11.30 19 липня 2016 року", - сказав Дячук.

На засіданні у вівторок Святошинський районний суд міста Києва продовжив досліджувати матеріали балістичних експертиз куль і гільз, вилучених зі стовпів готелю "Україна" і з бетонної барикади на перехресті вулиць Ольгинської та Інститутської, які надала сторона обвинувачення. Крім цього, в залі суду повторно був допитаний потерпілий, батько загиблого на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року 17-річного Назара Войтовича - Юрій Войтович. Він укотре упізнав свого сина на фотографіях, які є у справі кримінального провадження, а також повідомив про місце і обставини його загибелі. Уперше він давав свідчення, коли у справі Майдану як обвинувачені проходили лише Сергій Зінченко та Павло Аброськін.

Водночас суд повідомив про надходження клопотання від одного з представників потерпілих про роз'яснення ухвали суду від 12 травня 2016 року за результатами підготовчого судового засідання в частині задоволення клопотання сторони захисту про звернення щодо надання міжнародної правової допомоги для допиту двох свідків - колишнього президента Януковича і екс-командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка.

Суддя Дячук зазначив, що розгляд цього клопотання відбудеться також на судовому засіданні 19 липня.

"У вівторок (19 липня. - Ред.) ми розглянемо клопотання і продовжимо далі досліджувати докази", - пояснив він.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут», яких звинувачують в убивствах на Майдані, не визнають своєї вини за жодним з пунктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ