Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд в Івано-Франківську продовжив арешт Коцаби

Івано-Франківський міський суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою блогеру Руслану Коцабі, якого звинувачують у державній зраді й перешкоджанні діяльності Збройних сил України, до 22 лютого 2016 року.

«Я принципово наголошую, що я не відчуваю себе винним, я дійсно проти війни на Донбасі, я дійсно вважаю, як і більшість європейських лідерів, це громадянською війною. Я ще раз наголошую, що коли мені вибрали найвищу міру запобіжного заходу, це вибрали свідомо, щоб не тільки принизити моє чесне ім’я, а для того, щоб залякати інших громадян України, щоб вони не критикували владу. Виявляється, коли критикувати владу, то ти стаєш або державним зрадником, або пособником Путіна (президент Росії Володимир Путін – ред.), або рукою Москви. Це дуже вигідне формулювання для теперішньої влади», – сказав Коцаба журналістам.

Під час судового засідання адвокат Тетяна Монтян повідомила, що 34 депутати Європарламенту звернулися «з вимогою звільнити Коцабу», і вона доповідатиме незабаром в Європарламенті «про так зване правосуддя».

Монтян також повідомила, що сьогодні відбудеться комітетське слухання у Верховній Раді України з приводу справи Коцаби, в якому вона візьме участь через «Скайп» і розповість «про свідоме затягування цієї справи вже протягом майже року».

На сьогоднішньому судовому засіданні заслухали одного свідка. Загалом із 58 свідків допитали 41.

Коцаба під час судового засідання закликав «припинити клоунаду і не ганьбити Україну на цілий світ».

Наступне судове засідання відбудеться 22 січня наступного року.

Коцабі інкримінують державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Раніше він неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні чергової хвилі мобілізації і закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в’язнем сумління й закликала його звільнити.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ