Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд відмовився повертати Горішнім Плавням колишню назву

Вищий адміністративний суд України 22 листопада відхилив позов Горішнєплавнівської міської ради до Верховної Ради про скасування перейменування Комсомольська. Про це повідомляє видання "Світанок Полтавщини" з посиланням на першого заступника міського голови Олександра Чуприну, який представляв у суді сторону заявника.

«На думку членів суддівської колегії Вищого адміністративного суду України постанова про перейменування Комсомольська в Горішні Плавні була правомірною. Обгрунтування відмови у письмовій формі суд повинен надати упродовж п'яти днів», - уточнив Чуприна. 

Як повідомлялося, 19 травня  український парламент прийняв постанову про перейменування Комсомольська на Горішні Плавні разом з ще п'ятьма містами, дев'ятьма районами і 284-ма селами. 

Назва Горішні Плавні була запропонована Інститутом національної пам'яті. 

Рішення про перейменування Комсомольська набрало чинності 3 червня. Того ж дня міський голова Дмитро Биков підписав позов до Вищого адміністративного суду України про визнання постанови №4085 у частині перейменування Комсомольська недійсною. 

8 червня відбулися громадські слухання по темі «Обговорення назви міста». Всього в них брали участь 730 городян. За результатами громадських слухань ухвалила резолюція про узгодження більшістю голосів назви міста «Святомиколаївськ».

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ