Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд відмовився призначити Насірову судмедекспертизу

Солом'янський районний суд Києва відмовив захисту голови Державної фіскальної служби Романа Насірова щодо проведення судово-медичної експертизи 6 березня. Таке рішення ухвалив суддя Олександр Бобровник.

Суддя мотивував це рішення тим, що раніше НАБУ надавало суду документи про стан здоров'я Насірова з інституту кардіології.

Адвокат Насірова Олександр Лисак стверджував, що ні прокурори, ні адвокати не знають, чи може його підзахисний брати участь у судовому засіданні після ночі у суді.

"Наш підзахисний з 2 березня перебуває на стаціонарі, ми не знаємо про його стан здоров'я. Без отримання таких документів будь-яке рішення суду буде незаконним", – зазначав Лисак.

"Це судове засідання перетворюється на оцінку медичних критеріїв і на нашу думку затягується", – апелювали у свою чергу прокурори.

Як повідомлялося, в ніч з 2 на 3 березня голові Державної фіскальної служби Роману Насірову вручили підозру прямо в палаті київської лікарні "Феофанія".

Після цього Насірова вивезли на ношах в кардіореанімацію. Лікарі сказали, що у нього діагностували інфаркт.

З березня адвокат голови ДФС Олександр Мірошник повідомив, що його підзахисного прооперували.

А вже 6 березня, перед засіданням суду про відвід судді у справі Насирова, він сам встав і пішов. Чиновник відмовився відповідати на питання журналістів з цього приводу, тільки сказав, що краще почувається.

Громадські активісти пікетують будівлю Шевченківського районного суду Києва, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ