Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд відмовився усунути з посади заступника головлікаря обласної лікарні

Личаківський суд не підтримав позицію прокуратури щодо відсторонення від посади заступника керівника медичного закладу, обвинувачуваного в отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області

На розгляді в Личаківському районному суді м. Львова перебуває обвинувальний акт  у кримінальному провадженні за обвинуваченням одного із заступників головного лікаря обласної клінічної лікарні за фактом отримання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, що згаданого медика затримали 28 листопада 2016 року «на гарячому» при отриманні неправомірної вигоди в сумі 6 тис. грн.

Процесуальний прокурор у провадженні 20 липня поточного року подав клопотання про продовження строку відсторонення обвинуваченої від посади, оскільки остання, перебуваючи на посаді, матиме можливість здійснювати протиправні дії, знищити чи підробити документи, які не були дослідженні у судовому засіданні та перешкоджати кримінальному провадженні шляхом незаконного впливу та тиску на свідків, про що стало відомо з їх показів, повідомили в прокуратурі. 

Проте, суддя Личаківського районного суду м. Львова відмовив у задоволенні цього клопотання, мотивуючи це тим, що обставини, на які вказує прокурор, відпали, а також на те, що обвинувачена знайшла іншу роботу і має намір шляхом переводу звільнитися із займаної посади.

У прокуратурі також стверджують, що обвинувачена та її оточення, аби залишитися на посаді заступника головного лікаря та уникнути кримінальної відповідальності, перешкоджають встановленню істини у кримінальному провадженні, шляхом впливу на свідків та шляхом подачі до суду неправдивої інформації про переведення на іншу посаду. У зв’язку з цим прокурор повторно подано до суду клопотання про відсторонення обвинуваченої від займаної посади.

Проте, не зважаючи на наведені прокурором доводи, 2 серпня Личаківський районний суд м. Львова повторно відмовив у задоволенні вказаного клопотання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ