Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд відпустив додому екс-мера Слов'янська сепаратистку Штепу

Ленінський райсуд Харкова змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участь в діяльності терористичної групи, з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, - Укрінформ.

Про це розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Після зміни запобіжного заходу обвинувачена повинна постійно перебувати за місцем проживання в місті Слов'янськ Донецької області", - зазначила Дубовик.

За її словами, прокуратура наполягала на продовженні тримання Штепи під вартою: "Кримінальний Кодекс України не передбачає для підозрюваних у ст. 110 інших видів запобіжного заходу. Крім того, очікувані ризики актуалізуються в зв'язку зі зміною запобіжного заходу".

"Прокуратура не може коментувати рішення суду", - додала Дубовик.

За словами адвоката обвинуваченої Олександра Шадріна, Штепа сприйняла рішення суду "зі сльозами на очах".

У мережі з'явилися повідомлення з посиланням на свідка з боку захисту Ірму Крат про те, що Неля Штепа вийшла з Харківського СІЗО, тримаючи в руках прапор України з вигуком "Слава Україні!".

19 вересня Ленінський райсуд Харкова, де слухається справа Нелі Штепи, оштрафував свідка з боку захисту за неповагу до суду - 340 грн - і переніс засідання на 20 вересня. За словами адвоката Шадріна, на суді очікується розгляд клопотання захисту на зміну Штепі запобіжного заходу через погіршення здоров'я на ту, що не пов'язана з перебуванням у СІЗО.

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ