Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд визнав недійсною передачу "Межигір'я" Януковичу - Луценко

Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори, за якими резиденція "Межигір'я" вибула з власності держави, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

"Київський апеляційний господарський суд за поданням прокуратури Києва 1/08 прийняв рішення про визнання недійсними договорів, за якими урядова резиденція "Межигір'я" вибула у 2007 році з державної власності", - заявив генпрокурор.

Крім того, він додав, що наступним кроком має стати судове рішення щодо відповідальності екс-президента Віктора Януковича, екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького та інших відповідальних за незаконну угоду.

У жовтні 2016 року Генеральна прокуратура повідомила екс-президенту Віктору Януковичу і його синові Олександру Януковичу про підозру у заволодінні резиденцією "Межигір'я" та його легалізації.

Зокрема Віктору Януковичу повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах посадовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація майна, здобутого злочинним шляхом) КК України.

Його старшому синові, Олександру Януковичу повідомлено про підозру у відповідності з ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205, (організація створення фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (пособництво в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах посадовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 (пособництво в легалізації майна, отриманого злочинним шляхом) КК України.

Вчинення зазначених злочинів також інкримінується Едуарду Ставицькому (стосується періоду, коли він обіймав посаду голови правління НАК "Надра України", якій належали землі), а також директору ТОВ "Танталіт" Павлу Литовченку. 

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ