Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Суд визнав незаконним виведення «Укрзалізниці» з підпорядкування Мінінфраструктури

Представники Міністерства інфраструктури отримали судове рішення, відповідно до якого суд визнав незаконним рішення Кабінету міністрів України про передачу ПАТ «Укрзалізниця» з підпорядкування Міністерства інфраструктури, - Громадське.

«Відповідну постанову прийнято сьогодні Окружним адміністративним судом м. Києва, який визнав незаконною та нечинною постанову Уряду від 18.01.2017 # 52 "Про внесення змін до Статуту ПАТ "Укрзалізниця"», — написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Також, за його словами, суд дійшов до висновку про протиправність дій Мінекономрозвитку в частині підготовки та внесення на розгляд Уряду проекту зазначеної постанови.

«Судом встановлено численні порушення законодавства, зокрема непогодження проекту постанови із заінтересованими органами влади, непроведення правової експертизи Мін'юсту», — зазначив міністр.

Крім того, за словами Омеляна, проект не розглядався на засіданні урядового комітету та не включався до порядку денного чергового засідання КМУ. За результатами судового розгляду суд визнав виключне право Мінінфраструктури на розроблення проектів актів про внесення змін до Статуту ПАТ «Укрзалізниця», як міністерства, компетенція якого у таких питаннях є домінуючою.

«Після набрання законної сили таким судовим рішенням «Укрзалізниця» повернеться додому», — додав Омелян.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян неодноразово критикував роботу Балчуна на посаді голови «Укрзалізниці». Міністр закликав звільнити його та передати «Укрзалізницю» в управління уряду.

Однак, Балчун автоматично залишиться головою «Укрзалізниці» ще 2 роки, відповідно до чинного законодавства.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ