Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Суд визнав правомірним доручення Марушевської, яке не сподобалося Насірову

Одеський окружний адміністративний суд відмовив в задоволенні позову компанії, яка добивалася визнання незаконним доручення Одеської митниці ДФС щодо оформлення товарів за ціною в контракті. Про це на своїй сторінці в Facebook написала очільниця Одеської митниці Юлія Марушевська.

Зокрема, йдеться про два документи: доручення, яке передбачає оформлення за ціною в контракті товарів з 37 країн та доручення щодо Великих платників податків.

Марушевська нагадала, що для того, щоб "мінімізувати на митниці маніпуляції з цінами було створено систему доручень, яка захищає бізнес від недобросовісних інспекторів".

"Ті компанії, які не потрапляють в зону ризику повинні отримувати хороший сервіс, працюючи з державною установою. Доручення - це перехідний захід, який дозволяє гарантувати якісне обслуговування на митниці. Якщо буде змінене програмне забезпечення та ухвалені необхідні законодавчі та підзаконні зміни - процеси будуть автоматизовані", - написала вона.

"Незважаючи на те, що доручення відповідають українському законодавству, нам дорікали, що вони неправомірні, перевірка ДФС називала їх порушенням і я отримала за них догану від Романа Насірова. Ось рішення суду, в якому визнано, що вони відповідають українському законодавству", - підсумувала очільниця Одеської митниці.

Як відомо, Марушевська різко критикує Насірова, звинувачуючи його в корупції та супротиву реформам.

На початку червня голова фіскальної служба Роман Насіров заявив, що звільнить Марушевську з керівництва Одеської митниці до осені.

Він мотивував це тим, зокрема, що Одеська митниця не виконує плани, погано здійснює контроль вантажів.

Насіров натякав на популізм Марушевської, але запевняв, що в нього немає конфлікту з нею.

Марушевська отримала вже три догани від керівництва ДФС. В середині липня вона подала два позови до суду на Насірова.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ