Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд заарештував ректора Харківського університету Повітряних сил Алімпієва

Дзержинський районний суд Харкова заарештував на 60 днів ректора Харківського національного університету Повітряних cил імені Івана Кожедуба Андрія Алімпієва і призначив заставу в розмірі 1,5 млн гривень, - 112.ua.

Суд постановив обрати підозрюваному Алімпієву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Харківській установі виконання покарань (№27) в межах строку досудового розслідування на 60 днів – до 17 січня 2018 року включно. Визначено суму застави в розмірі 1500000 (один мільйон п’ятсот тисяч) у національній грошовій одиниці.

Його підозрюють у розкраданні майже 2,5 млн гривень під час закупівлі пального.

Прокуратура просила 3 млн грн застави, однак клопотання відхилили.

Заступнику ректора університету Ігорю Нікіфорову також обрали запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб, але сума застави дещо менша – 1 млн грн.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос 18 листопада заявив про затримання керівника Харківського національного інституту Повітряних сил і його заступника за підозрою у розкраданні. Під час розслідування, за словами Матіоса, у їжі курсантів у їдальні також знайшли тарганів і хробаків. Водночас у ХНУПС заявили, що жодних скарг щодо харчування не надходило.

Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба є вищим військовим навчальним і науковим закладом Збройних сил України. В університеті навчають майбутніх військових льотчиків, штурманів, фахівців з бойового управління авіацією, зенітних ракетних військ, радіотехнічних військ, інженерно-авіаційного забезпечення і наземного забезпечення польотів авіації.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ