Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Суд заборонив будівельні роботи в парку «Знесіння»

Суд заборонив будь-які будівельні а також підготовчі роботи на ділянці, що входить до меж парку «Знесіння» і перебуває в оренді будівельної компанії ТОВ «Архібуд». Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

20 лютого 2017 року господарським судом Львівської області задоволено заяву про забезпечення позову заступника військового прокурора Західного регіону України про визнання недійсним договору оренди землі та витребування з чужого незаконного володіння земельної ділянки, розташованої у парку «Знесіння» у м. Львові по вул. Довбуша, 15.

Установлено, що наприкінці 2008 року між Львівською міською радою та ТОВ «Архібуд» укладено договір оренди вказаної ділянки площею 2,89 га, на якій опісля розпочато будівельні роботи.

У подальшому, 1 лютого 2017 року, даний суб’єкт господарювання звернувся до державного реєстратора із заявою про реєстрацію на вказаній території об’єкта незавершеного будівництва, а через п’ять днів рішення було прийнято на користь останнього.

Однак, під час реєстрації не зазначено ані ступінь забудови, ані точне місце розташування майна, що не виключає продовження забудовником будівельних робіт та ймовірність ствердження ним, що будівельні роботи, які виконані після 6 лютого 2017 року, були виконані до цієї дати.

Завдяки чіткій та послідовній позиції прокуратури регіону судом заборонено вказаній комерційній організації та іншим третім особам здійснювати будь-які підготовчі та будівельні роботи, а також накладено арешт на спірну земельну ділянку.

«Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» – це не тільки один з об'єктів природно-заповідного фонду України, а й чудовий парк, який зберіг свою первісну красу навіть на фоні урбаністичних пейзажів, – резюмує військовий прокурор регіону Олег Сенюк. – Крім того, для львів’ян парк назавжди буде пов'язаний з легендою, що колись у цьому королівському лісі гуляв сам цісар Австро-Угорської імперії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ