Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд зобов’язав забудовника відновити будинок композитора Ярославенка

Сихівський районний суд Львова зобов’язав президента будівельної корпорації "Ріел" Ростислава Мельника відновити у первісному вигляді будинок за адресою вул. Ярославенка,30, відомий як будинок композитора Ярослава Ярославенка. Відповідне рішення суду розміщене на його офіційному сайті.

Як сказано в повідомленні, 11 грудня 2017 року суддя Сихівського районного суду м.Львова Бойко О.М. відмовила у визнанні мирової угоди між Львівською міською радою і Мельником Ростиславом Леонідовичем (президентом будівельної корпорації "Ріел") в процесі виконання рішення суду від 11.02.2014.

Відповідно до змісту вказаної мирової угоди Львівська міська рада вважає за можливе, а Мельник Р.Л. погоджується власними силами та засобами до 31.12.2019 року здійснити відновлення будинку пам'ятки історії на вул.Ярославенка, 30 у м.Львові шляхом будівництва музичної студії імені композитора Ярославенка Я.Д. площею 393,76 кв. м. за вказаною адресою відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради № 232 від 27.03.2017 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на будівництво Мельником Р.Л. багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського обслуговування, музичною дитячою студією ім. Я.Ярославенка, творчими майстернями та даховою котельнею на вул.Я.Ярославенка, 30», а також розмістити на фасаді вказаного будинку меморіальну дошку на честь композитора Ярославенка Я.Д.

Проте, умовами зазаначеної мирової угоди передбачено не відновлення зруйнованої пам'ятки історії  у відповідності до визначеного рішенням суду проекту, а здійснення забудови земельної ділянки (на території якої була розміщена зазначена пам'ятка історії) багатоквартирним будинком, у складі якого передбачено музичну студію ім.Я.Ярославенка. Відтак, укладеною мировою угодою по суті не врегульовується спір між сторонами щодо його предмету.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Сихівського районного суду м.Львова від 11 лютого 2014 року Мельника Ростислава Леонідовича зобов’язано відновити за власний рахунок  зруйновану  пам’ятку історії – будинок №30 по вул. Я.Ярославенка у м.Львові, шляхом проведення  заходів з її відбудови та відтворення її первісного вигляду. В цій частині рішення суду набрало законної сили та було звернуто до виконання.

Окрім цього в провадженні судді Сихівського районного суду м.Львова Горбань О.Ю. перебуває цивільна справа за заявою  Мельника Ростислава Леонідовича про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Сихівського районного суду м.Львова від 11.02.2014, однак розгляд такої зупинено до набрання законної сили ухвалою судді Бойко О.М. від 11 грудня 2017 року по  справі №1319/9609/2012.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ