Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суддівський помічник, що погорів на хабарі 2000 дол., і далі на посаді

Суддівський помічник, який погорів на хабарі 2000 доларів, і далі обіймає свою посаду. Про це «Гал-інфо» повідомив редактор львівського інтернет-видання «Правком» Віктор Корнієнко.

За словами журналіста, із відповіді на запит щодо отримання публічної інформації, яка надійшла з Дрогобицького міськрайонного суду, йому стало відомо, що Іван Якимів працює на посаді помічника  судді Дубеля Р.М. А оскільки даний суддя станом на 23.08.2016 року перебуває у щорічній  черговій відпустці, рішення щодо звільнення  із займаної  посади помічника судді Якиміва І.П. не приймалося.

- Відповідь, яка надійшла з Дрогобицького міськрайонного суду за підписом його голови Хомика А.П., більш ніж дивна. – розповів «Гал-інфо» Віктор Корнієнко. – Адже Військова прокуратура Львівського гарнізону помічника судді Івана Якиміва затримала  під час одержання хабара ще 18 травня. 19 травня відбувся брифінг  за участю військового прокурора Львівського гарнізону Владислава Савинця, який заявив, що задокументовано факт одержання хабара помічником судді у розмірі 2000 доларів. І що також відпрацьовується причетність  суді до цього правопорушення. А тепер виявляється, що помічника суді, щодо якого був задокументований хабар, за останні три з половиною місяці навіть не спромоглися звільнити із займаної посади, а суддя, у якого він працює, перебуває у щорічній черговій відпустці.

За словами журналіста, розгляд кримінальної справи, у якій фігурує помічник дрогобицького судді Іван Якимів відбудеться у Трускавецькому міському суді. Перше судове засідання призначено на 14  вересня о 12.00.

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ