Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суддя Лакомська відсторонила Садового від посади на строк два місяці

27 квітня 2017 року суддя Личаківського м. Львова Жанна Лакомська ухвалила рішення про відсторонення від посади строком на два місяці заступника в.о. начальника Львівського обласного управління водних ресурсів Володимира Садового, якого у вересні 2015 року затримали під час отримання хабара 25 тис. грн. Ухвалу суду з цього приводу було винесено після опублікування на сайті «Гал-інфо» 07.04.2017 року матеріалу журналіста Віктора Корнієнка під назвою «Садовий, якого впіймали на хабарі, тепер працює заступником».

У публікації йшлося про те, що  посаду заступника начальника Львівського обласного управління водних ресурсів  Володимир Садовий обійняв в серпні 2016 року. У цей час  на розгляді в Личаківському районному суді м. Львова перебуває обвинувальний акт щодо нього (у кримінальному провадженні за ст. 3 ст. 368 КК України – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).  При цьому напередодні -  10 червня 2016 року -  Личаківським райсудом (головуючим суддею  Жанною Лакомською) було винесено ухвалу, якою  Володимира Садового було відсторонено від посади начальника  Львівського обласного управління водних ресурсів строком на два місяці з 10 червня 2016 року включно (це рішення було прийнято за клопотанням прокурора Назара Буфана).

Опісля прокурор  Буфан чомусь «забуває» подати суду клопотання про продовження строку відсторонення від посади чиновника, спійманого на хабарі. Між тим Володимир Садовий звільняється з посади начальника управління  за власним бажанням «у зв’язку із переведенням на посаду заступника  начальника цього ж управління тимчасово на час відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку  заступника начальника цього ж управління Н.Крутої» (саме так зазначено у  наказі про переведення Володимира Садового на посаду заступника управління, що  був підписаний в.о. голови Державного агентства водних ресурсів України Іриною Овчаренко).

Як стверджує  Віктор Корнієнко, клопотання про відсторонення Садового від посади заступника управління прокурор Буфан раптово заявив від час судового засідання, яке відбувалося 26 квітня – в усній формі, вочевидь, відреагувавши таким чином на присутність у залі журналіста. У письмовому вигляді дане клопотання прокурором було зачитано на наступний день - 27 квітня. Відразу після цього грунтовне заперечення на клопотання зачитав захисник обвинуваченого, апелюючи до того, що дане клопотання є безпідставним. Однак суддя Лакомська вирішила, що перебуваючи на  посаді заступника  управління,  Володимир Садовий   може незаконними засобами  впливати на свідків, які є його підлеглими.

Водночас відкритим залишається питання, а хто конкретно  має понести відповідальність (прокурор? суддя?) за те, що Володимир Садовий від посади заступника управління не був відсторонений раніше і мав можливість впливати незаконними засобами на свідків упродовж останніх восьми місяців.

З огляду на вищевикладене  «Гал-інфо» і надалі буде відстежувати  перебіг судового процесу «справи Садового».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ