Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суддя, яка пропонувала хабар Холодницькому, арештована із заставою у 5 млн грн

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 5 млн гривень судді Кіровського райсуду Дніпра, яка запропонувала керівнику САП Назару Холодницькому хабар у розмірі 300 тисяч доларів, повідомила прес-служба ГПУ.

Рішення суд прийняв у суботу, 23 вересня, за клопотанням прокуратури.

Крім того, продовжується розгляд стосовно голови Кіровського райсуду Дніпра.

Нагадаємо, що 21 вересня в кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого затримали двох суддів при передачі 50 тисяч доларів хабара чолі САП. Заступник голови Кіровського суду Дніпра Геннадій Підберезний і суддя цього суду Наталія Овчаренко пропонували керівнику САП 300 тисяч доларів за непритягнення Овчаренко до кримінальної відповідальності.

Одержавши пропозицію неправомірної вигоди, Холодницький сповістив про це керівництво Генеральної прокуратури.

Вища рада правосуддя дала згоду на взяття під варту заступника голови Кіровського суду Дніпра Геннадія Підберезного, затриманого при передачі хабара керівника САП Назару Холодницькому. У той же час, ВСП повернула до ГПУ подання на згоду на арешт Наталії Овчаренко, яка, як виявилося, вже не є суддею. У Раді нагадали, що рішенням від 22 серпня вона була звільнена з займаної посади.

У квітні НАБУ і СБУ задокументували факт вимагання двома суддями Кіровського суду Дніпра 30 тисяч доларів та отримання 1 тысячі доларів хабара за винесення вироку, що не передбачає позбавлення волі.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ